Időjárás

Tel-Avivban évente 300 napot süt a nap, így nagyon kellemes az idő egész évben. Négy, jól elkülöníthető évszakot különböztetünk meg.

Tavasz Tel-Avivban

Tel-Aviv tavasszal

Forrás: Flickr – Benny Daon

Az egyik legszebb és legkellemesebb évszak, a hőmérséklet 16-24 fok között mozog. Április után már nem nagyon esik eső, talán még májusban, de az is ritka. Csapadék általában november és április között hull. Nyáron egyáltalán nem esik eső. Áprilistól már nyugodtan lehet rövidujjúban lenni. Az éjszakák még hűvösek, ilyenkor még elkel a pulóver vagy vékonyabb dzseki, akár májusban is.

Nyár Tel-Avivban

Tel-Aviv nyár

Forrás: Flickr – chany crystal

Tel-Aviv nyara forró és párás. A hőmérséklet 23-36 fok között mozog és a páratartalom is igen magas, 50-90%. Augusztus a legforróbb nyári hónap, ekkor akár 42 fok is lehet, ami 90%-os páratartalommal párosul. Izrael más városaiban még melegebb van, de Tel-Avivban a pára miatt még többnek érződik. Sokan pont ezért szenvednek az ilyen melegtől. Természetesen a szállodák, éttermek, taxik és magánházak is légkondicionáltak.

Nyári éjszakákon nagyon kellemes a szabadban vagy éppen a strandon üldögélni és élvezni a kicsit hűvösebb levegőt, a tengeri szellőt. A legtöbb tel-avivi strandon – pl. Banana Beach – található éttermeknek és bárnak van kiülős terasza, ahol egy kellemes koktél vagy jeges kávé után filmeket is lehet nézni.

Ősz Tel-Avivban

Tel-Aviv ősz

Forrás: Flickr – GeorgeDement

Szeptemberben még mindig nagyon meleg van, inkább az európai nyarakra hasonlít, mint az őszre. Egészen novemberig lehet rövidujjúban lenni. A hőmérséklet Tel-Avivban ősszel 16-24 fok között mozog. Ekkor már kellemes a városban kirándulni, nem úgy, mint pl. augusztusban. Novembertől éjjelente már érdemes egy vékonyabb pulcsit vagy kabátot felvennünk. Egy kevés eső eshet már novemberben és decemberben, de leginkább a téli hónapokra jellemző a csapadék.

Tél Tel-Avivban

Tél Tel-Avivban

Forrás: Flickr – Yaniv Ben-Arie

A rövid téli időszakban hull a legtöbb csapadék a városban, 530mm évente. Ekkor szeles és hűvös is az idő. A hőmérséklet 6-15 fok között mozog.

Tavasszal és ősszel érdemes Tel-Aviva utaznunk, ha kirándulni szeretnénk. A nyaralóknak pedig kedvező az időjárás egészen júniustól novemberig.