Vásárlás

Akik szeretnek vásárolni, azok semmiképpen sem fognak csalódni Tel-Avivban. Rengeteg érdekes üzlet és természetesen bevásárló központ található a városban. Nézzünk most körül a városban, hogy hol érdemes elkezdeni a pénzköltést 🙂

Kikar HaMedina
A legtöbb nagy nemzetközi és helyi márka is megtalálható itt. Éttermek és kávézók várnak minket, ha megszomjazunk vagy megéhezünk a vásárlásban. A legjobb üzletek közé tartozik a Helga Design, Enigma, Amor és Maya Negri. Az Arlozorov közelében található, a Jabotinsky és a Weizman Street találkozásánál. Üzletek nyitva tartása: vasárnaptól csütörtökig 10-19 óra, péntek: 10 és 15 óra között (üzletenként változó lehet).

Dizengoff Street
Dizengoff Street Tel-Avivban
A kikötőtől (Namal) egészen a King George Street-ig tartó utca tele üzletekkel, butikokkal és éttermekkel. Az árak változóak, megtalálható itt minden, egészen a luxuscikkekig. A Namalhoz közel első részen elsősorban a nagy márkákat és esti viseleteket találjuk meg. A Gordon és Frishman környékén frissítőket és finom desszerteket vásárolhatunk. EyeSociety a legjobb hely, ha szeretnénk magunkat egy szép napszemüveget. A Kikar Dizengofftól kezdődik (szökőkút) kezdődik az a rész – egészen a Dizengoff Centre-ig tart – ahol a megfizethetőbb árú üzletek találhatóak. A legjobb az egészben, hogy még innen is kb. csak 5 percre vagyunk a strandtól, még meg is mártózhatunk, ha már nagyon belefáradtunk a vásárlásba.

Ez a bevásárló negyed párhuzamosan fekszik a HaYarkon és a Ben Yehudával. Az itt található üzletek nyitva tartása hasonló, de nem egyezik meg teljesen. Általában vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 7-ig; pénteken 10 és 15 óra között; szombaton pedig eléggé limitált a nyitva tartás, főleg az éttermek vannak csak nyitva.

Shenkin Street

Shenkin Street Tel-Avivban

Forrás: Flickr – Yuval Haimovits

Egy rövid utca, ahol rengeteg kávézó, étterem és butik található. Sok megfizethető árú üzlet van, de jelen vannak a prémium nemzetközi márkák is pl. Adidas, Diesel, Billabong és Melissa. A legjobb izraeli dizájner üzletek is itt, a Shenkin utcában vannak. A legtöbb helyen saját, izraeli márkák találhatóak meg. Csodás ékszereket is lehet vásárolni, amelyeket helyi ékszerészek készítenek. Egy könnyű ebédet is el tudunk itt fogyasztani, mert sok a kiülős hely.
A HaCarmel piaccal szemközt húzódik a Shenkin Street. Változó itt is az üzletek nyitva tartása, de az éttermek szombatonként is várják a vendégeket.

Neve Tzedek

Neve Tzedek - Tel-Aviv

Forrás: Flickr – Israeli Ministry of Tourism és Dana Friedlander

Tel Aviv egy legszebb városnegyede, ahol helyes kis butikok, hangulatos éttermek találhatóak. A street art számtalan igényes és ötletes példájával találkozhatunk itt. A negyed lelke a Shabazi utca, ahol a legtöbb üzlet megtalálható az ékszerektől kezdve a ruhákon át a képzőművészeti termékekig. Sok francia él ebben a negyedben és rengeteg turista is megfordul, ami azt jelenti, hogy a kávézók nagyon jók és az ott felszolgált harapnivalók is. Az utcák rövidek és igazi építészeti remekművek. Ebben a városrészben akár órákat is andaloghatunk, vásárolgathatunk a különleges kis üzletekeben és egy finom kávét kortyolgatva megfigyelhetjük az embereket is.

A Rotschild Boulevard tenger felőli része és a David Intercontinental Hotel között helyezkedik el. Vezetni itt nem nagyon érdemes. Az üzletek és butikok nyitva tartása változó.

Sarona Market

Sarona Piac Tel-Avivban

Forrás: Flickr – Ted Eytan

A Sarona Piac tulajdonképpen egy kis bevásárló falu Tel-Aviv közepén. Minőségi üzletek, jó éttermek (néhány kóser is), galériák és élelmiszer standok találhatók. Nagy márkákat, de helyi gyártású ékszereket és ruhákat is be lehet itt szerezni. Érdemes akkor ide eljönni, amikor nem szorít minket az idő, hogy kellemes tempóban élvezhessük ezt a kiváló helyet. A környezet is lenyűgöző és nyugalmat áraszt, ezt elsősorban építészetének, másodsorban pedig a zöld övezetnek köszönheti. A Német Lovagrend élt 140 évvel ezelőtt ezen a városrészen és nagyban befolyásoltam valamint rányomta a bélyegét a hely stílusára.

Az Azrieli Centre-től gyalogosan kényelmesen megközelíthető. Van nagy parkoló, de a tömegközlekedés is elérhető innen. Nyitva tartás: vasárnaptól péntekig reggel 10-től este 10-ig, szombaton délelőtt 11 és este 11 között. Sok üzlet zárva tart szombatonként.

Ramat Aviv Mall
Ramat Aviv Mall

A hivatalos elnevezése Kenyon Ofer, de a legtöbben csak Ramat Aviv Mall-ként emlegetik. Nemzetközi láncolatok üzletei találhatóak itt meg pl. Louis Vuitton, Carolina Hererra, H.Stern, Steve Madden és American Eagle, de izraeli márkák is jelen vannak – Dana Ashkenazi, Castro, Fox és Factory54. Nem túl nagy a bevásárló központ és sok helyen lehet frissítőket is vásárolni. Van szupermarkete is és könnyen megközelíthető. Természetesen van parkolója, de tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Cím: 40 Einstein St., nyitva tartás: vasárnap-csütörtök 9:30-21:30, péntek: 8:00-16:00, szabbat után nyitva tart este 11-ig.

Dizengoff Centre

Dizengoff Centre

Forrás: Flickr – Kinneret Yifrah

5 emeleten 420 üzlet található, 2 mozi (Rav Hen & Lev), ahol héber és angol nyelven vetítenek filmeket. A tetőteraszon van medence és 2 fitness központ. Csütörtökön és pénteken dizájner piac van. Gyerekbarát bevásárló központ, ahol még gyerekmegőrző is van. Könnyem megközelíthető nagy parkolóval. A Dizengoff Street egyébként Tel-Aviv szép részei közé tartozik különleges építészeti stílusa miatt.

Elhelyezkedés: a Dizengoff Sreet és a King George Street találkozásánál. Nyitva tartás: vasárnaptól péntekig reggel 10 és este 10 között, pénteken reggel 10 és délután 5, szombaton pedig szabbat után este 10-ig.

Azrieli Mall

Azrieli Mall Tel-Avivban

Forrás: Flickr – Israeli Ministry of Tourism és Dana Friedlander

3 emeleten csak üzletek vannak, 30 étterem és 8 moziterem, valamint Tel-Aviv egyetlen H&M üzlete is itt található meg. Készüljünk fel rá, hogy ez egy hatalmas bevásárlóközpont, ahol rengeteget kell járkálni, mert nagy területen fekszik. A 49-dik emeleten egy kilátó is van, ahonnan csodálatos a kilátás az egész városra.

A HaShalom vasútállomás mellett található, az Ayalon autópálya közelében. Nyitva tartás: vasárnap – csütörtök reggel 10 és este 10 között; pénteken 9:30 és 3:30 között, szombaton pedig szabbat után egészen este 11-ig.

Gan Ha’ir (City Garden)

Gan Ha'ir Tel-AvivbanEgy központi szökőkút köré csoportosulnak az üzletek és az éttermek, amelyek árkádszerűen helyezkednek el. Butikok és nemzetközi hálózatok üzletei is megtalálhatóak. A mindennapi élethez szükséges dolgokat is be lehet itt szerezni. Cím: 71 Ibn Gvirol Street, nyitva tartás: vasárnaptól csütörtökig reggel 8-tól este 10-ig, pénteken pedig reggel 8-tól délután 14:30-ig.